Archívum
 

A 2018/2019 -es tanév múzeumpedagógiai foglalkozásai elkezdődtek. Eddig 12 telephelyet mozgattunk meg: Nyíregyházára, Budapestre és Gödöllőre vittük a gyerekeket. Nyíregyházán kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol kipróbálhatták a népi hagyományos ékszerkészítést, gyertyaöntést, szövést, ördöglakat- és rongybaba készítést. Ezek után egy 3-4 órás séta során a Nyíregyházi Állatkert élővilágával ismerkedtek meg tanítványaink.
 Gödöllőn a Királyi Kastélyban jártunk, ahol Erzsébet királyné és Ferenc József mindennapjaiba pillanthattunk bele, úgy hogy néhány óra erejéig egy korabeli személy bőrébe bújhattunk. A foglalkozást követően a királyi kertben tettünk egy rövid sétát, melynek során gyönyörködhettünk a kert növényeiben és a kilátásban.
Budapesten a Műcsarnokban jártunk, ahol a Rejtett történet kiállításon vettünk részt, amelyhez 4 foglalkozás tartozott: A mák tündér kertje, Táltosok és egyéb különleges lények nyomában, A hatodik érzék: Mivel látunk, ha nem látunk? Vegán vagy vega? 
A gyerekek nagyon jól érezték magukat a foglalkozásokon , amelyek után sok élménnyel gazdagodva térhettek haza. Tekintse meg a 2018-as Premier Gála „Best moments” videóját. Amennyiben kedvet kapott gyermeke a művészeti ágak, tagozatok megismeréséhez még csatlakozhat diákjainkhoz. Beiratkozáshoz keresse honlapunkon (www.premiersuli.hu) a „dokumentumok” menüpont alatt, az idei jelentkezési lapot, vagy hívja iskolánkat a 06 46 785 365-ös telefonszámon.

Video linkje: 
link


https://www.facebook.com/211031169305938/posts/4649511039139

Augusztus 23-26 között került megrendezésre a XV. IAM Majorette Európa Bajnokság Horvátországban (Opatijában), ahol 8 ország 62 csapata mérte össze tudását.
Együttessünk 24 versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, akik összesen 5 produkcióval indultak, melyből 3 versenyszám dobogós helyen végzett. 

A versenyzők a Magyar Mazsorett Szövetség által májusban megrendezett Magyar Bajnokságon szereztek kvalifikációt cadett (8-11év) és senior (15+) korosztályban is.  
Az együttes tagjai augusztus elejétől folyamatosan készültek, hogy bemutathassák produkciójukat a nemzetközi zsűri előtt. 

A megnyitó ünnepség után az első versenyszámot  Molnár Panka Sára (9) mutatta be, aki botos solo kategóriában először vett részt Európa Bajnokságon és hibátlan produkciójával a nyolcadik helyen végzett. 
Ugyan ebben a kategóriában Bohus Hanna (11) tökéletes táncával a dobogó 3. fokára állhatott fel. 
A cadett miniformáció tagjai nagyon izgultak életük első európa bajnokságán de nagyon ügyesen helyt álltak és szintén bronz éremmel térhettek haza. 
A verseny második napján a Senior zászlós csapatért lehetett izgulni, akik szintén elsőként mutatták be látványos  produkciójukat és végül a dobogó második fokára állhattak fel. 
Az Európa Bajnokság utolsó napjára már csak egy versenyzőnkért (Vajóczki Eszterért) szorítottunk aki végül senior solo kategóriában a 10. helyen végzett. 
A tengerparti városból rengetek szép élménnyel tért haza az együttes. A verseny mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra, város nézésre, fürdőzésre is.

Eredmények:
2. hely Senior zászlós csapat
3. hely Cadett mini formáció
3. hely Cadett solo (Bohus Hanna)
8. hely Cadett solo (Molnár Panka Sára) 
10.hely Senior solo kategória (Vajóczki Eszter)

Az Európa-bajnokságon bemutatott produkciók megtekinthetőek szeptemberben Miskolc különböző kulturális rendezvényein.

Az együttes ezúton is szeretné megköszönni támogatóinak, hogy eljuthatott az Európa-bajnokságra és természetesen a szülőknek is, akik anyagi áldozatot sem kímélve a csapat mellett állnak!


MAGYAR BAJNOKOK A MISKOLCI MAZSORETTEK

A pünkösdi hétvégén került megrendezésre a XVIII. Magyar Mazsorett Bajnokság Gyomaendrődön, melyen a Miskolci Mazsorett Együttes 2 Bajnoki címmel tért haza. Az Együttesből 28 versenyző mérette meg magát a 3 napon át tartó versenyen. Fantasztikus eredményeket értek el a lányok, hiszen Cadett korosztályban (8-11 éves) is és Senior korosztályban (15-) is Magyar Bajnokok lettek! 
A senior zászlós csapat a bajnoki cím mellet különdíjban is részesült a precíz, szinkronizált előadásmódért.
A csapatok mellett a solo kategóriában induló lányok is dobogós helyezéseket értek el.
Ezekkel a kiváló eredményekkel biztos résztvevői az augusztus végén Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságnak.
A lányok és edzőik (Dudás Ágnes, Rózsa Ildikó, Mogyorós Zsuzsanna) szorgalmas és kitartó munkája, valamint a Szülők és Fenntartók támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

Eredmények:
Senior zászlós csapat 1. hely + Különdíj
Cadett botos miniformáció 1.hely
Cadett botos solo (Bohus Hanna) 2. hely
Cadett botos solo (Molnár Panka Sára) 3. hely
Junior botos solo (Spisák Dorina) 6. hely
Junior botos miniformáció 6.hely 
Junior botos duó/trió kategória: 7. hely
Senior botos solistáink:7, 14, 15 helyen végeztek
FOTÓK


Álom órarend és a kis kurátorok 

Iskolánk 2018.02.20-án és 21-én a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola 85 premieres tanulóját vitte el kirándulni Budapestre, aminek fő célja a Műcsarnokban tett látogatás volt. Itt mindkét napon érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. Íme a kirándulás tartalmából egy kis ízelítő: 

Az egyik foglalkozás a Labor projekt kiállítását dolgozta fel, ahol jelenleg az „Ez kit érdekel? Képzettársítások az iskoláról” c. kiállítás látható. A foglalkozás vezetője, Szeivolt Katalin a gyerekek mindennapi iskolai életével kapcsolatos, a kiállítás témáját feszegető kérdéseket tett fel, miközben játékos feladatokat végeztek a csoporttal. Ezek egyike volt az álom órarend elkészítése, ahol a gyerekek robotika tanórát, alvás órát és lovaglást is elképzeltek maguknak. Mindezt egy pár perces előadás formájában mutatták be a tanulókból álló csoportok. 

A „Kilenc műteremből” c. kiállításon zajlott a másik foglalkozás, ahol többek között Kapitány András, Faa Balázs, Lajtai Péter, Turcsányi Antal munkái között sétáltak a gyerekek. A feladatok között szerepelt, hogy összeállítsanak egy számukra összeillő öt képből álló válogatást, amit egy teremben állítanának ki, ha ők lennének a kurátorok. Ezeket minden csoportnak egy témára kellett felfűzni, majd indoklással elmagyarázva bemutatni a többieknek. 

A múzeumban eltöltött időt forgó rendszerben oldották meg a szervezők, így először az idősebb korosztály vett részt a Labor projekten, addig a kisebbek a „Kilenc műteremből” c. kiállításon barangolhattak, végül cserélt a két csoport. A gyerekek és a kísérő tanárok is nagyon jól érezték magukat, a múzeumpedagógusok pedig megköszönték az eredményes együttműködést.


Fátyolsáv fények és a szimbolista térélmény 

2018. 03. 13-án az ónodi telephelyünk 52 premieres tanulója vehetett részt egy múzeumpedagógiai kiránduláson. Ezúttal a gyerekek Debrecenbe utaztak, ahol a Modemet látogatták meg. Itt a két csoportra osztott gyereksereg egy-egy izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt. A foglalkozások két különböző kiállításra épültek. Az egyik az Antal-Lusztig-gyűjtemény legszebb alkotásait mutatta be, „Fátyolsáv fények, csurranó színek” címmel. A másik „Kinga Nowak – A tér dramaturgiája” c. kiállítás volt, ami egyfajta szürreálisan szimbolista térélményt ad a néző számára. 

A cél mindkét kiállítási térben az volt, hogy a gyerekek élményeken keresztül közelebb kerüljenek a kiállítási anyaghoz. A Modemben eltöltött idő nagyon tartalmasan telt, miközben a gyerekek apró feladatokon keresztül átélhették a képek mondanivalóját. 

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény megismerése során zenére végeztek rajzos feladatokat. Így a zene élményét társították a rajzi élménnyel, és hangulatokat, érzelmeket vethettek papírra. Emellett a múzeumpedagógus segítségével következtetésekre jutottak a képekkel kapcsolatban. Bizonyos feladatok pedig arra irányultak, hogy hasonlóságokat vegyenek észre az egyes képek között. De volt olyan feladat is, amivel egy elképzelt párbeszédet kellett kitalálniuk a képek szereplői között. 

Kinga Nowak alkotásai között sétálva a gyerekek beszélgettek a leegyszerűsített formákról és megismerkedtek a szimbolista térélménnyel. Ennek kapcsán álomfogót, és nyakba akasztható amulettet készítettek, amivel a művésznő képeiben megjelenő egzotikus formákra reflektáltak. 

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, felszabadultan és hangos beszélgetések közepette indultak el a jutalom ebédre, majd vissza Ónodra.A Premier Alapfokú Művészeti Iskola múzeumpedagógiai foglalkozásokra és színházi előadásokra vitte és viszi el tanulóit a 2017/2018-as tanévben. Ezek a projektek az iskola minden telephelyének megmozgatására törekszik.

A kirándulások immár 34 alkalommal valósultak meg 24 telephelyünk bevonásával Budapesten a Műcsarnokban és a Komplexben, Debrecenben a Modemben, Miskolcon a Miskolci Csodamalom Bábszínház, valamint a Színész múzeumban.

Ezek a lehetőségek nagyon fontosak a Premier számára, hiszen a tanév végére így a legtöbb tanulónk életre szóló élményt kap. Célunk, hogy a gyerekek nevelése az iskola kapuin kívül is megvalósuljon egy rendhagyó környezetben, ami az iskola mellett szintén értéket közvetít és tudást ad a gyerekek számára. Így a kézzel fogható, élményalapú, tapasztalati úton szerzett tudás átadás, és érték közvetítés valósulhat meg.