2019. August 29.
A 2018/2019-es tanévben jutalomtáborban részesültek diákjaink. Négy turnustábort hirdettünk meg. 
Az első táborban 45 gyermeket táboroztattunk a Zsóry Zsibongóban. Négy telephelyről érkeztek diákjaink: Taktaharkány, Gesztely, Mályi, Hejőkeresztúr. 

Második táborunkban 42 gyerek vett részt, Aggteleken. Ifi ház, Meggyaszó, Sajóvámos, Zoltán út, Ónod, Sajószentpéter, Hejőkeresztúr, Arnót telephelyek képviseltették magukat.

A harmadik turnus Tolna megyében volt, Izménytelepülésen. Gesztely, Mályi, Győri kapu részvételével, 30 gyerekkel. A fő programok a harmadik táborban Just Dance volt.  

Negyedik turnus: Jurtatábor Létavértesen (2018. 09.22-25.)
A 2018/19-es tanév záró táborát nagy lelkesedéssel éltük meg, a Létavértesen található Bihari Jurtatáborban. Tanulóink az itt töltött négy nap alatt megismerkedtek több olyan kézműves technikával, amivel még nem találkoztak, többek közt sámán dobot készítettek. A kihagyhatatlan tábori program, a csapatverseny, hűen a helyszínhez, régi népi játékokkal, eszközökkel valósult meg, ami sírva-nevetéssel zárult. Ellátogattunk a debreceni Kerekerdő Élményparkba, ahol a színes, modern, ingerekkel teli környezet biztosította a mai gyermekek igényeire szabott szórakozási lehetőséget. Mégis szívderítő és biztató, hogy a legtöbb táborozó gyermek szerint a legjobb program a helyi lovardában volt, ahol „szabad volt etetni a teheneket”.
 
          
2019. July 16.
Megújulás

2019 – ez az év jelentős mérföldkő a Premier Alapfokú Művészeti Iskola életében. A megújulás és egy új szemléletmód kezdete. Ennek igénye már korábban is felmerült, de intézményünk igazgatójának a 2019-es évben nyílt lehetősége látogatást tenni egy louisianai iskolában, ahol megtapasztalhatta a változás iránti igény felismerését, az új iránti nyitottságot, a megvalósítás során egyre növekvő lendületet, a pedagógusi elhivatottságot, amelyek együttesen segítik elő egy intézmény sikeres megújítását.



Szemléletmód váltás

Az ott tapasztalt új szemléletet magával hozta és átadta intézményünk pedagógusainak. Azóta mindannyian érezzük, hogy a változásnak most jött el az ideje, hiszen az utóbbi években az egész világ hatalmasat változott és folyamatosan változik minden pillanatban. Ehhez a változáshoz mindenkinek alkalmazkodnia kell, és mi most látjuk elérkezettnek az időt arra, hogy megtegyük ezt, és egy új szemlélettel kezdjük el a következő tanévet. Hiszünk abban, hogy lehetséges egyszerre érdekes ugyanakkor jól hasznosítható tudást átadni a tanítványainknak.



Hit

Eddig is ez a hit motiválta intézményünkben a mindennapi tanítást, de június végén megerősítést és segítséget is kaptunk hozzá, egy nagyon lelkes, lendületes, fiatal, de nagy tudású amerikai pedagógustól, aki eljött hozzánk Amerikából és megismertetett velünk egy új szemléletmódot, megosztotta velünk a már bevált módszereit és a tapasztalatait. Az új dolgokra nyitott tantestületünk pedig igyekszik ebből minél többet átvenni és átültetni saját művészeti oktatásunkba annak érdekében, hogy a tanítványaink is megérezzék, hogy mindaz, amit tanítunk nekik egyszerre érdekes és hasznos számukra, amit egész életükben tudnak majd hasznosítani.



Képek a megújulás kezdetéről - kattints a linkre
2019. May 02.
2019. March 20.
 
2019. február 7. Budapest – Műcsarnok

Az erenyői diákjainkkal elutaztunk Budapestre, ahol megnéztük Balázs János festőművész „Festmények a Horn gyűjteményből” című kiállítását. A gyerekeknek nagyon tetszett a kiállítás, de még jobban élvezték az ahhoz tartozó foglalkozást. Képzeleteiken túlszárnyalva festettek egyénileg és csoportokban is. Számtalan igényes és szép munka került ki a kezeik közül.